Alte confiscări în Vama Giurgiu. Valoarea totală: aproape 300.000 de lei

Bunuri, în valoare de 264.550 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 2.300 articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 24.03.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 2.343 articole textile încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, colegii noștri au stabilit că posesorul bunurilor este  un  cetățean turc, în vârstă de 19 ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru  comercializare şi nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 264.550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ţigări ascunse în banchete, caroserie şi uşile unor microbuze,  descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse printre bagaje, precum și în capitonajul banchetelor, caroseria și ușile a două microbuze, 1.560 pachete cu țigări ,pe care doi cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în țară.

 În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, au fost selectate pentru control doua microbuze conduse de doi  cetăţeni bulgari, în vârstă de 31, respectiv 33 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, colegii noștri au descoperit, în compartimentul marfă, ascunse printre bagaje, precum și în capitonajul banchetelor, caroseria și ușile celor două autovehicule 1.560 pachete cu țigări.

La cercetări, cei doi bărbaţi au declarat că au cumpărat țigările din Bulgaria și intenționau să le transporte în Germania pentru a le comercializa.

Ţigările, în valoare de 29.020 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar șef de poliție Cazacu Danut,

Comentarii