Altă zi, alte descoperiri în Vama Giurgiu. De data asta, migranţi şi bijuterii din aur

Trei irakieni, ascunși printre baloți de ață, depistaţi la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu baloți de ață, trei cetățeni irakieni care intenţionau să intre ilegal în România.

În data 12.07.2019, în jurul orei 00.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Man, înmatriculat în Turcia, cetăţeanul turc Y.M., în vârstă de 46 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, baloți de ață din Turcia pentru o societate din Ucraina.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse trei persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui alt cetățean turc a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 1.000 de euro fiecare. Totodată, cei trei au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor irakieni, iar conform protocolului româno – bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Aproximativ 900 grame de bijuterii din aur descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu au descoperit asupra a șase persoane aproximativ 900 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, pe care acestea încercau să le introducă ilegal în țară.

 În data de 12.07.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, două autocare aparținând unei firme de transport internațional de persoane.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, în bagajele personale a cinci cetățeni români și ale unui cetățean turc, cantitatea totală de 897 grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, presupus a fi aur, pe care aceștia au încercat să le introducă ilegal în țară.

La verificări, persoanele în cauză au declarat că bijuteriile le aparțin, le-au cumpărat din Turcia și intenţionau să le ofere cadou unor cunoştinţe sau să le comercializeze.

Întreaga cantitate de bijuterii din aur, în valoare totală de 107.136 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în una dintre cauze poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea 86/2006, iar în celelalte au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Comisar șef de poliție Cazacu Dănuț

Comentarii