Alt poliţist prins în flagrant: mită de 3.000 de lei!

Ofiţerii DGA anunţă, într-un comunicat de presă, că au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu, care a primit ca mită suma de 3.000 de lei în vederea dispunerii unei soluţii favorabile privind restituirea unui permis de conducere.

„Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat şi au realizat, în cursul zilei de ieri, prinderea în flagrant a unui agent de poliţie, din cadrul IPJ Giurgiu, după ce a primit, cu titlu de mită, suma de trei mii de lei de la o persoană denunţătoare în cauză”, precizează sursa citată.

În fapt, la data de 15 octombrie 2017, poliţistul a constatat infracţiunea de „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, săvârşită de către denunţător, dispunând totodată suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

„La data de 16 octombrie 2017 poliţistul i-a pretins denunţătorului suma de trei mii de lei, pentru a-şi exercita influenţa, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluţii favorabile denunţătorului şi restituirii permisului de conducere”, se mai arată în comunicatul de presă.

A doua zi, poliţistul i-a pretins denunţătorului încă 1.500 de lei, pentru a administra probe în cauza penală astfel încât aceasta să fie soluţionată prin clasare.

În data de 18 octombrie, „după constatarea infracţiunii flagrante, s-a dispus reţinerea suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, ulterior Tribunalul Giurgiu dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu”.

Ofiţerii din cadrul SJA Giurgiu au efectuat activităţile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat cu sprijinul DGA – Structura Centrală.

Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor aspectelor în cauzei şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Comentarii