Alertă ANM: urmează două luni caniculare, sunt așteptate noi recorduri de temperatură

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în această vară și la ce temperaturi să ne așteptăm. Și, potrivit calculelor, avem în față temperaturi record și una dintre cele mai călduroase veri din istorie.

De altfel, aceștia trag un semnal de alarmă în legătură cu stratul de gheață din Antartica, care continuă să se topească. O problemă cu care ne confruntăm de mai mulți ani și pe care mai mulți specialiști au adresat-o fără succes. Ne amintim cu toții de tânăra Greta Thunberg, care a susținut un discurs impresionant despre încălzirea globală și despre pericolul care ne paște.

Prognoza meteo ANM pentru 2020. La ce temperaturi să ne așteptăm

Încălzirea globală devine o problemă din ce în ce mai prezentă în viețile noastre, iar impactul din ce în ce mai pregnant. Meteorologii susțin că din cauza încălzirii globale, 2020 ne va aduce cea mai călduroasă vară dintotdeauna.

Ne așteaptă o vară CANICULARĂ, cu temperaturi RECORD. Meteorologii trag un semnal de alarmă!

Un semn al acestui lucru este temperatura record de 20,7 grade C, înregistrată în Antartica. În urma acestei temperaturi, o mare parte din ghețari s-au desprins din calotele glaciare și s-au topit. Mai mult de atât, luna ianuarie a acestui an a fost, oficial, cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani.

 Asta îi face pe specialiști să creadă că avem în fața una dintre cele mai călduroase veri posibile. ”Este posibil să fie foarte cald, deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Și februarie a fost cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a spus meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM, potrivit Mediafax.

Cum va arăta vremea în vara anului 2020

Meteorologii susțin că rata alarmantă cu care se topesc ghețarii o să modifice clima pentru totodeauna. „Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (…) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog. De asemenea, climatologul a mai spus că din ghețarul Pine Island s-a desprins o bucată de gheață de dimensiunea Maltei.

Meteorologii anunţă că vara anului 2020 va fi una caniculară şi se vor înregistra temperaturi de peste 50 de grade celsius, potrivit România TV.

www.redactia.ro

Comentarii