Alegerile de duminică împart în mod egal mandatele de parlamentar în județul Giurgiu: PSD și PNL au câte doi deputați și un senator

Potrivit datelor finale ale Biroului Electoral Județean, câștigătorul alegerilor de duminică în județul Giurgiu este PNL, care a obţinut cele mai multe voturi: 46,60% pentru Camera Deputaţilor şi 46,91% pentru Senat. PSD s-a clasat pe locul al doilea în preferinţele electoratului giurgiuvean cu 32,03% la Camera Deputaţilor şi 32,10% la Senat, iar pe locul al treilea s-a clasat AUR cu 5,13% la Camera Deputaţilor şi 5,59% la Senat.

Județului Giurgiu îi revin patru mandate de deputat și două de senator, care, mai mult decât probabil, vor fi împărțite ”frățește” de primele două partide  – PNL și PSD.

După finalizarea numărătorii voturilor la nivel național și anunțarea rezultatelor finale oficiale, urmează o procedură destul de complicată, prin care voturile acordate partidelor ce nu au trecut de pragul de 5% pentru accederea în Parlamnet vor fi redistribuite partidelor parlamentare.

La acest moment, însă, este mai mult ca sigur că județul Giurgiu va trimite în Camera Deputaților pe Alexandru Andrei și Gabriela Horga, de la PNL, respectiv, Marian Mina și Elena Dinu – PSD, în timp ce la Senat vom fi reprezentați de Toma Petcu – PNL și Robert Cazanciuc – PSD.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla după redistribuire, dacă județul va mai câștiga un mandat de parlamentar și cui îi va reveni acesta.

Comentarii