Adevărata personalitate a primarului din Giurgiu. Activitatea lui Nicolae Barbu pe facebook şi în conferinţele de presă

Conform bunului obicei pe care l-a adoptat, săptămâna trecută Nicolae Barbu a organizat o conferinţă de presă, unde ca şi în dăţile trecute, ultimele 15 minute le-a alocat publicaţiei noastre şi jurnaliştilor noştri, dovadă că omului a început să-i placă subiectul.

Ca idee centrală, Nicolae Barbu era nedumerit de ce redactorii noştri nu mai participă la conferinţele sale de presă, explicaţia dânsului fiind că “de frică”, apoi s-a oprit asupra faptului că oricum ne dă în judecată şi va cere despăgubiri de 1 miliard de lei. Nicolae Barbu s-a mai arătat nemulţumit de faptul că am preluat din presa centrală un material despre furtul unui transformator găsit în curtea firmei familiei sale şi că astfel i-am stricat buna dispoziţie pe care o avea în urma unei vacanţe pe care i-o oferise soţia. Apoi discursul primarului a degenerat mergând în zona bananelor, că sunt feliate, că sunt întregi, teme vechi din campania electorală trecută.

Deoarece ţin foarte mult ca buna dispoziţie să nu-i dispară, spre binele giurgiuvenilor, încerc să ofer pe scurt câteva răspunsuri la nedumeririle lui Nicolae Barbu.

1. Nu am mai participat la ultimele sale conferinţe de presă în urma jignirilor şi ameninţărilor pe care le-a adus la conferinţa din luna octombrie redactorului nostru, venit acolo la invitaţia lui directă.

Consider că după ce o persoană care te invită la ea în casă, pentru ca apoi să te jignească şi să te ameninţe, nu mai intri în acea casă prea curând. Cât despre frică, nu văd ce aţi fi putut să faceţi mai mult decât ce aţi făcut la acea conferinţă de presă. Aşa că explicaţia dumneavoastră, sunt sigur că spusă ironic, nu se susţine.

2. Referitor la subiectul cu transformatorul, aşa cum am mai spus şi mai sus, el a apărut în presa centrală, este vorba de Ziua News. Orice deontologie profesională spune că, din moment ce face referire la Giurgiu, la primarul acestuia, toată presa din Giurgiu trebuia să-l preia, că alţii nu au făcut-o este problema lor. Nu noi trebuie să verificăm şi să demonstrăm că cele scrise acolo sunt adevărate sau nu. Credeti că, păstrând proporţiile bineînţeles, dacă în presa internaţională preşedintele Băsescu ar fi acuzat de furt, nu toată presa din România ar prelua această ştire? Eu cred că da.

3. Că ne-aţi dat în judecată, este dreptul dumneavoastră ca cetăţean al acestei ţări, iar Constituţia României arată acest lucru.

4. Despre banane, că sunt feliate acum, că sunt întregi, permiteţi să nu comentez. Consider că este mai bine, în primul rând pentru dumneavoastră.

În aceeaşi idee, a faptului că prin multe dintre ieşirile dumneavoastră publice şi atacurile pe care le faceţi asupra anumitor persoane nu faceţi altceva decât să vă faceţi singur rău, o să mă opresc şi asupra câtorva postări pe care le faceţi pe pagina dumneavoastră oficială de facebook.

Primarul din Giurgiu ceartă cetăţenii pe facebook

În data de 21 noiembrie o giurgiuveancă, Melencu Mihaela Octavia, vă scria că nu o să faceţi niciodată câte a reuşit să facă fostul primar. Aţi luat-o ca un atac personal şi aţi început să umblaţi prin trecutul acestei tinere. Citez acum din postarea dumneavoastră: “Pentru Melencu Mihaela – nu ai magazine si “si de toate ” ci ai lucrat ca vanzatoare la magazin non stop-Sc Bertzi SRL. Nu ştiu de ce oamenii nu-si accepta condiţie, de altfel onorabila si doresc sa fabuleze ca sa impresioneze. Pacat ! Oricum dacă accesezi Google.ro vei afla ca Mihaela a studiat la Şcoala nr.1 si la liceul Tudor Vianu”.

Trebuie să reamintim cititorilor noştri că dvs în trecut aţi fost o perioadă de timp ospătar, iar acest lucru l-aţi ascuns din CV-ul făcut public pentru a candida la Primăria municipiului Giurgiu. Doamna vă răspunde civilizat, că ar trebui să vă interesaţi mai bine,  replica dumneavoastră este una uimitoare pentru un primar şi îmi permit să vă citez din nou:

“Mihaela Melencu ti-a mâncat soricelul limbuta, de altfel foarte ascutita sau ai panaritium la deget si nu mai poţi scrie?”, bineînţeles că săraca femeie a trebuit să vă spună să o lăsaţi în pace: “scuteşte-mă omule… crezi k alta treabaa nu am dekt sa iti scriu tie?”.

Acesta este doar un exemplu în care vedeţi duşmani şi oameni răuvoitori peste tot. V-aţi gândit vreodată că poate există persoane care au doar o altă opinie decât aveţi dumneavoastră? Şi aceasta este constituţional.

Primarul din Giurgiu obsedat de ziarul STIRI GIURGIU.ro

Dar să continuăm referitor la problema pe care observ că o aveţi cu ziarul nostru. Căutând prin postările mai vechi de pe pagina dumneavoastră de facebook, îmi atrage atenţia o postare din 31 august. Un utilizator cu numele PSD-istul vă scrie: “Nea’ Barbule, TINE MINTE! – Să fim serioşi, nu 16 ani, 16 mandate dacă ai sta pe acel fotoliu, NICIODATA n’ai să te ridici, nici până la genunchiul fostului primar Luci Iliescu, din toate punctele de vedere, cu atât mai mult cu privire la atitudine, administraţie şi management. Sunt PSD-ist, dar regret profund că te-am votat.
Târziu mi-am dat seama…”

Nu înteleg de ce credeţi că îmi aparţine această postare şi pentru ce a trebuit din nou să îmi scrieţi mie şi să mă amenintaţi, vă citez: “Frumosule STIRI DE GIURGIU “cetateanu “cu sânge galben, 8 ani vor fi o veşnicie pentru tine.”

Pentru ca apoi să continuaţi: “Mesajul era pentru persoana care nu are curajul răspunderii să scrie cu numele lui şi se ascunde sub diverse identităţi. Numai că aceasta postare a fost postată şi pe alte site-uri unde identificarea este obligatorie şi astfel sa demascat în persoana lui Claudiu Cimpoieru redactorul de la Stiri de Giurgiu membru PNL şi beneficiar al multor facilităţi în bani de la Lucian.”

Ce vă face să credeţi că eu sunt cel care v-a trimis acel mesaj, iar termenul acesta cu “demascatul” este preluat din perioada proceselor comuniste. Vă înşelaţi şi în această problemă cum vă înşelaţi şi asupra altora. Trebuie să vă obişnuiţi cu criticile şi cu faptul că nu toţi oamenii au aceleaşi opinii ca şi dumneavoastră. Dimpotrivă ar trebui să îi îndepărtaţi pe cei care vă laudă şi se gudură pe lângă dumneavoastră şi să fiţi conştient de faptul că fac acest lucru doar din interes şi pentru că astăzi ocupaţi scaunul pe care îl ocupaţi.

Un proverb spune: “Puţini oameni sunt destul de înţelepţi pentru a prefera critica ce le este folositoare, laudei care îi trădează”.

Niciodată nu m-am ascuns în spatele unui pseudonim şi nu mi-a fost frică să îmi asum ideile în care cred. Sunt de părere că v-am demonstrat acest lucru şi frica este ultimul lucru de care puteţi să mă acuzaţi.

Claudiu Cimpoeru

Comentarii