2019 – an record pentru investițiile în spitalele din județ

Că sănătatea este prioritară pentru Consiliul Județean este un lucru știut, încă de la preluarea mandatului, în urmă cu patru ani. Iar asta se vede în eforturile depuse pentru dotarea spitalelor din județ.

Despre acest subiect, au fost făcute publice detalii, de curând, într-o conferință de presă.

Astfel, la nivelul județului Giurgiu, în cele trei spitale, păstorite două de Consiliul Județean și unul de Consiliul Local Bolintin Vale, au intrat, anul trecut, foarte mulți bani pentru investiții.

Practic, ministerul Sănătății, prin eforturile PSD și ale Consiliului Județean, a alocat spitalelor din județul Giurgiu, întreaga sumă pentru acoperirea listei de investiții propusă pentru anul 2019 de fiecare spital. Estepentru prima oară când întrega listă de investiții a fost aprobată și finanțată de Ministerul Sănătății.

În anul trecut, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a primit 11.817.000 lei, bani din care s-a achiziționat aparatura necesară unui act medical de calitate.

Dintre cele mai importante amintim:

-trei aparate de radiologie digitale, din care două au rămas în spital iar unul a mers în laboratorul TBC din Policlinică

-un mamograf

-o nouă trusă de laparoscopie

-un histeroscop

-monitoare pentru funcții vitale

-holtere etc.

Este, practic, tot ceea ce și-a propus spitalul pentru 2019.

La Spitalul Orășenesc Bolintin Vale au fost alocate 2,3 milioane de lei, din care s-a dotat sala de operații cu linii de operație laparoscopică, linie de endoscopie digestivă, masă de operații, s-au achiziționat aparate de radiologie digitală, paturi noi, ecografe, aparate de ventilație.

Și Spitalul de pneumoftiziologie de la Izvoru, aflat în grija Consiliului Județean,  care a primit, la rândul său, 1.281.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de radiologie digital, un fibrobronhoscop cu cameră video – pentru că până acum, pacienții care aveau nevoie de o astfel de investigație mergeau la București, unde erau puși pe liste de așteptare – un Eco Doppler portabil, dar și echipamente de detecție microbiană.

Comentarii