2.000 de copii și bătrâni instituționalizați, dar și pacienți ai unui spital – fără hrană caldă

Deputata PSD de Giurgiu Elena Dinu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 2.000 de copii şi bătrâni instituţionalizaţi, dar şi pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Vadu Lat au rămas fără hrană caldă şi acum au alimentaţia bazată pe conserve, după ce, în urma unor controale, activitatea firmei care asigura prepararea hranei a fost suspendată.

‘Cineva s-a gândit că ar fi bine, indiferent de consecinţe, să demonstreze că PSD nu e bun nici la nivelul judeţului Giurgiu şi în acest context a fost efectuat un control din partea DSP, DSV şi ITM Giurgiu, care a generat, din cauza unor nereguli, închiderea unei unităţi care furniza hrană copiilor instituţionalizaţi şi bătrânilor aflaţi în grija statului, mai exact a firmei care avea contract cu DGASPC Giurgiu pentru prepararea hranei şi astfel au fost lăsaţi fără hrană caldă şi să mănânce conserve asistaţii social’, a afirmat Elena Dinu.

Ea spune că nu contestă efectuarea acestor controale, ci este îngrijorată de situaţia copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi.

‘Nu contest faptul că s-a făcut un control prin ordin de prefect, dar nu empatizează nimeni cu situaţia unor copii şi vârstnici instituţionalizaţi, cu probleme grave de sănătate, care la momentul acesta mănâncă conserve!? (…) Mai nou, OJPC şi DSP Giurgiu, de data asta, s-au gândit să facă un control astăzi şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, unde evident că nu au găsit nimic. Acolo chiar se respectă circuitul la prepararea hranei, dar au vrut să vadă saloane în condiţii de carantină, după care au plecat la Spitalul Neuropsihici de la Vadu Lat şi acolo au constatat că două ustensile au emailul sărit, o chiuvetă curge şi două plăci de faianţă dintr-o bucătărie mare lipsesc şi astăzi au suspendat temporar activitatea la blocul alimentar de la Vadu Lat. Asta înseamnă că, teoretic, nici bolnavii de la Vadu Lat nu vor mai avea de unde să mănânce mâncare caldă şi se va apela la conserve’, a spus Elena Dinu.

În opinia deputatei PSD, această situaţie ar trebui reanalizată şi ar trebui date termene pentru remedierea situaţiilor constatate, pentru că este vorba de viaţa şi sănătatea unui număr de aproximativ 2.000 de persoane.

www.agerpres.ro

Comentarii