Astăzi 10.10.15 Ultimele ştiri online | Contact

Caută pe stirigiurgiu.ro:
Ai un pont? Contactează-ne!

Situaţia Caselor de Asigurări de Sănătate este încă incertă

SAMSUNG

Intenția recentă a ministrului sănătății  Eugen Nicolaescu privind desființarea caselor județene de asigurări de sănătate, este privită rezervat către angajaţii  Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu.

În rândul acestora există temerea că se pot pierde locurile de muncă, însă nu se ştie nimic clar în acest sens, cele discutate până în prezent fiind doar speculaţii.

Marin Constantin, directorul CAS Giurgiu a explicat situaţia actuală:

„Proiectul de restructurare al ministrului sănătății pe care încă din mandatul trecut a vrut să-l implementeze, poate că  este acum momentul să se concretizeze. Domnul ministru are o strategie, are o viziune de viitor prin care să se restrângă activitatea  la 8 case regionale subordonate CAS, însă nu avem un comunicat oficial în acest sens.

Va fi foarte probabil ca la nivelul județului să avem oficii. În orice caz domnul Nicolaescu intenționează ca până la 15 martie să finalizeze acest proiect; și probabil se vor pierde locuri de muncă sau angajaţii vor fi distribuiți pe alte instituții precum consiliul județean, spitale. Repet nu putem specula.

Responsabilul Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu și-a arătat încrederea în  proiectul la care încă se lucrează, că acesta va fi sigur în folosul pacienților, dar că vor exista mulțumiri sau nemulțumiri în dreptul salariaților tuturor Caselor de Asigurare.

“Dacă ne gândim că se încearcă regionalizarea țării, cele 8 case de asigurare se vor plia pe cele 8 regiuni”, a mai spus acesta.

Intenția ministerului sănătății dacă va fi concretizată sau nu, aceasta vine în sprijinul ideii trâmbițate de politicienii noștri care au tot vorbit în ultimii ani de realizarea regionalizării, un subiect sensibil pe care Guvernul României încă nu l-a luat în serios.

Costi Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Știri recente:

Politică:

Alte știri:

Administrație:


Horoscopul de azi pentru toate zodiile


Horoscop oferit de

www.acvaria.com

realitatea.net

Traian Băsescu revine în viața politică. Fostul președinte s-a înscris, vineri, în Partidul Mișcarea [...]

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, face un pas în spate. Noua propunere pentru funcţia de [...]

Liderii PSD din toată țara se pregătesc să-și desemneze duminică președintele. Aproape 533.000 de me [...]

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a întâlnit, astăzi, la Washington, cu procurorul general al  SUA, Lore [...]

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, susține, în cadrul unui comunicat de presă, că poziția UDMR și PSD în [...]

ziare ziare.org

Copyright © 2014. All Rights Reserved.