Astăzi 12.02.16 Ultimele ştiri online | Contact

Caută pe stirigiurgiu.ro:
Ai un pont? Contactează-ne!

Conferinţă de presă a noii conduceri a ITM Giurgiu

SAMSUNG

Activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu a fost principalul subiect al conferinţei de presă desfăşurate joi, 14 februarie, la sediul instituţiei. Înaintea prezentării  raportului de activitate pe 2012, purtătorul de cuvânt al ITM Giurgiu, Robert Bene l-a prezentat pe Ionel Pană, cel care de la începutul lunii ianuarie a preluat şefia instituţiei.

Obiectul primei conferinţe de presă din acest an a constituit-o situaţia controalelor pe anul 2012, în domeniul relaţiilor de muncă şi a principalelor probleme cu care instituţia s-a confruntat.

993 de angajatori şi 27.545 de salariaţi au fost controlaţi anul trecut. Dintre aceştia numărul celor care utilizau muncă în afara cadrului legal a fost de 94, iar numărul angajatorilor sancţionaţi s-a ridicat la 280. Valoarea totală a amenzilor aplicate în 2012 a fost de 1.409.500 ron.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat un număr de 1976 de sancţiuni şi 91 de amenzi, cele mai multe fiind contestate, a ţinut să precizeze noul director al ITM, Ionel Pană.

„Din păcate mulţi dintre aceia cu care intrăm în contact cred că rolul nostru e unul represiv şi că urmărim să aplicăm sancţiuni sau să le facem probleme. Nu este adevărat, nu suntem o instituţie cu rol represiv, aceste amenzi date sunt rezultatul unor neglijări ale angajatorilor şi neprezentării în urma vizitelor noastre de control. Ceea ce au de făcut este doar să respecte legislaţia” a mai spus directorul ITM, Ionel Pană.

Directorul ITM a mai subliniat importanţa evenimentelor cauzate de accidentele de muncă, numărul acestora fiind în uşoară creştere în 2012: „Să nu încerce să ascundă aceste accidente, ele ies la suprafaţă mai devreme sau mai târziu.”

Şi numărul petiţiilor datorate intrării în insolvenţă a fost unul sensibil mai mare ca cel înregistrat în 2011, a ţinut să precizeze purtătorul de cuvânt al instituţiei Robert Bene.

Costi Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Știri recente:

Politică:

Alte știri:

Administrație:

Elefant.ro
ADAUGĂ GRATUIT UN ANUNȚ!


Horoscopul de azi pentru toate zodiile


Horoscop oferit de

www.acvaria.com

realitatea.net

Președintele Klaus Iohannis îl primește, marți, de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, pe șeful Bănc [...]

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, prezent în platourile Realitatea TV, a [...]

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a criticat dur PSD, după ce ultimul raport al Curții de Conturi a [...]

Premierul Dacian Cioloş a participat, luni, la Camera Deputaţilor, la dezbaterea privind legislaţia [...]

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a criticat, joi seară, în cadrul emisi [...]

ziare ziare.org

Copyright © 2014. All Rights Reserved.