Astăzi 12.02.16 Ultimele ştiri online | Contact

Caută pe stirigiurgiu.ro:
Ai un pont? Contactează-ne!

Ce glume mai fac consilierii locali pe seama persoanelor decedate

consiliul local 1

Noul regulament de organizare şi funcţionare al cimitirelor din municipiul Giurgiu a fost cel mai dezbătut punct de către consilierii locali, întruniţi joi, 31 ianuarie în cadrul şedinţei ordinare lunare.

Date fiind ieşirile publice din ultima vreme ale unor consilieri care au criticat prevederile acestui regulament nu a constituit pentru nimeni o surpriză că el a fost dezbătut timp de mai bine de o oră.

Cele mai pertinente luări de poziţie şi intervenţii pe marginea acestui subiect au aparţinut consilierilor locali PNL, Gheorghe Spoială şi Ionel Dinu, care au criticat în primul rând articolul 29 din regulament care lasă să se înţeleagă că persoanele decedate vor putea fi dezgropate după 3 ani, în condiţiile în care mormântul nu este întreţinut.

“Nodul gordian al acestui regulament este articolul 29, care spune că în caz de părăsire sau păstrare în stare de degradare a locului de veci, primăria va dezgropa persoana îngropată şi rămăşiţele acesteia vor fi duse la osuar. Nu mi se pare normal, atâta timp cât în religia ortodoxă există un adevărat cult al morţilor. Să luăm situaţia unei familii care este plecată în Australia, de exemplu, când se întoarce acasă îşi găseşte bunicul la groapa comună pentru că nu au avut ghiocei plantaţi pe morminte. Nu este firesc să scoatem morţii din morminte” şi-a argumentat consilierul local Gheorghe Spoială nemulţumirile legate de către acest regulament.

Primarul Nicolae Barbu a explicat necesitatea acestui regulament prin faptul că au fost numeroase semnale din partea cetăţenilor că există o adevărată mafie a cimitirelor care împiedică accesul unei persoane simple la achiziţionarea unui loc de veci. Cu atât mai mult cu cât în municipiul Giurgiu situaţia în acest domeniu este de-a dreptul dramatică, de mai bine de doi ani în cimitirele din oraş nemaiexistând vreun loc de veci.

Nicolae Barbu chiar a făcut o sesizare către poliţie în cazul mai multor persoane şi administratori ai cimitirelor care au făcut o adevărată afacere din concesionarea locurilor de veci ajungându-se chiar la falsificarea registrelor de evidenţă din cimitire.

Patima pusă în dezbaterea acestui subiect a transformat şedinţa Consiliului Local într-un adevărat vodevil, cu glume care nu îşi aveau rostul şi care au determinat mai multe persoane care recent au avut un deces în familie să părăsească sala de şedinţe cu ochii în lacrimi.

Vă prezentăm câteva din perlele aleşilor locali şi personalului din primărie, pe marginea acestui subiect:

Ionel Dinu, consiler local: “Să apelăm toţi la ce a apelat Sergiu Nicolaescu, e mai bine. Propun să-i îngropăm în picioare ca pe chinezi. Propun paza permanentă la fiecare mormânt să nu se piardă cineva. Roagă-te să mori târziu.”

Gheorghe Spoială, consilier local: “De unde poţi ştii dacă clopotul este tras pentru tine sau pentru altcineva? … Cum poţi semna un contract cu un mort?”

Nicolae Barbu: “Dacă este un mormânt mort ce facem?”

Viorel Bălănean, consilier local: “Am consultat noul Cod Civil de la 1890″

Emil Vucă, city manager: “Din punct de vedere limbă….”

Elena Dinu, consilier local: “Am rugămintea să o puneţi dumneavoastră pentru că ştiţi cum şi unde să o puneţi mai bine.”

Ovidiu Andrei, director Tracum: “O persoană decedată care are loc concesionat poate lua pe altcineva în gazdă… să-i perpelim mai bine…”

După atâta timp de dezbateri, cum bine sesiza consilierul PNL, Marian Măroiu “pentru că este presa de faţă” consilierii au adoptat, cu tot cu clopote, aghiasmă şi tămâie noul regulament. Cu o singură abţinere, Gheorghe Spoială care a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că rămâne una dintre puţinele voci lucide şi verticale din Consiliul Local.

Claudiu Cimpoeru
Cristina Rotaru

Un răspuns la Ce glume mai fac consilierii locali pe seama persoanelor decedate

  • Bulau spune:

    Mi se pare o nerusinare sa pui omul sa plateasca de doua ori pentru o bligatie pe care i-ai impus-o. Consider ca eliberarea autorizatiei pentru pus cruce la mormant ar trebui sa se faca gratuit ,deoarece omul este OBLIGAT conform regulamentului , nu o face de placere. Mai ales ca o cruce bine pusa la punct si cu toate inscrisurile decedatilor ii ajuta si pe ei in mentinerea evidentei.Inteleg sa platesti autorizatie daca vrei sa faci ceva in afara obligatiilor ce ti se cuvin,dar asa …platesti o data crucea si trebuie sa platesti si autorizatia pentru montaj. Se acorda gratuit doar pentru cruci mici infipte in pamant care pot diparea cat ai clipi si spun asta pentru ca am avut gard de fier infipt direct in pamant nu in beton , care a fost furat si vandut la fier vechi. Daca vreti ordine si aspect ingrijit in cimitir de ce nu incurajati asta ? E mai simplu sa jecmanim cetateanul, nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Știri recente:

Politică:

Alte știri:

Administrație:

Elefant.ro
ADAUGĂ GRATUIT UN ANUNȚ!


Horoscopul de azi pentru toate zodiile


Horoscop oferit de

www.acvaria.com

realitatea.net

Președintele Klaus Iohannis îl primește, marți, de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, pe șeful Bănc [...]

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, prezent în platourile Realitatea TV, a [...]

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a criticat dur PSD, după ce ultimul raport al Curții de Conturi a [...]

Premierul Dacian Cioloş a participat, luni, la Camera Deputaţilor, la dezbaterea privind legislaţia [...]

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că regretă foarte mult gafă comis [...]

ziare ziare.org

Copyright © 2014. All Rights Reserved.